Csernáth Aurél

MÜTF - közgazdász
Fitness Company - Sportedző
TRX Hungary - TRX oktató
StrongFirst Hungary – SFG I. instruktor
Lakatos Péter - pwron szakértő

Kora gyerekkoromtól rendkívül aktív fiatal voltam, sokféle mozgást űztem, de soha sem versenyszerűen. A kettlebellel 2008-ban találkoztam először, de csak később adódott lehetőség az eszköz és a rendszer megismerésére. Lenyűgözött, hogy egy szimpla füles golyó mekkora kihívások elé képes állítani. Szinte ezzel egy időben ismertem meg a TRX hevederrel való edzést, mely a kettlebellhez hasonlóan nagyon egyszerű eszköz, mégis folyamatosan és változatos formában képes a határaimat feszegetni. Az igazi meglepetés később jött, mert a gyakorlások és edzések alatt mutatkozott meg az a végtelen potenciál, ami bennük rejtőzik. Olyan sokat kaptam tőlük, hogy elgondolkodtam: ezt bizony kötelező receptként kellene felírni mindenkinek. Orvos ugyan nem lettem, de elvégeztem a sportedzőit, majd a TRX és StrongFirst képzéseket. Jelenleg csoportos TRX és kettlebell órákon plántálom mindenkibe a mozgás szeretetét. A fizikai kihívás mellett óráimat tanító-nevelő jellegű foglalkozásnak is tekintem. A feladatok puszta végrehajtásán túl meg akarom értetni a miérteket, felhívni a figyelmet a mögöttes összefüggésekre és passzív, végrehajtó felnőttekből aktív, gondolkodó egyéneket faragni. 

Tapasztalataim szerint legtöbben az élettan és a táplálkozás alapvető ismereteivel sincsenek tisztában, mégis szeretnének, fogyni, erősödni, jobban kinézni. A közös nevező, hogy mindannyian hétköznapi emberek vagyunk, s elsősorban ezekben a hétköznapokban szeretnénk magunkat jobban érezni mentálisan és fizikálisan. A magam részéről igyekszem a legjobb tudásommal segíteni mindenkit, cserébe maximális hozzáállást várok el.

Nem én vagyok akit keresel, ha nagy izomtömeget akarsz építeni vagy testépítő versenyre készülsz (ajánlok kiváló testépítő kollégákat). Minden más esetben nyugodtan keress. Személyi edzést csak indokolt esetben vállalok (pl. rehab után), egyébként csoportos óráimra várlak.

A férfinak (és szerintem a nőnek) nincs joga fizikai edzés területén amatőrnek lennie. Szégyen számára anélkül megöregedni, hogy látta volna azt a szépséget és erőt, amire a teste képes.” Szókratész


Varga Eszter

Kodolányi Főiskola - közgazdász
Fitness Akadémia - Aerobik sportedző
Fitness Company - Pilates oktató
TRX Hungary - TRX trainer
TRX Hungary - TRX RIP trainer
Functional Movement - FMS I. szakértő

16 évesen mentem el először egy aerobik órára és ahogy mondani szokták, szerelem volt első látásra! Ez már közel 20 éve történt, de azóta is az életem szerves részét alkotja a mindennapi edzés és az ezzel járó életmód!

Az évek folyamán egyre jobban kezdtek érdekelni a különböző óratípusok, próbáltam minél színesebbé és hatékonyabbá tenni az edzéseimet. Minél több információhoz jutottam, annál erősebben körvonalazódott bennem a tény, hogy ez az, amivel igazán foglalkozni szeretnék. Ez indukálta azt a döntésemet, hogy beiratkozzak és elvégezzem a Fitness Akadémia sportoktató aerobik edző szakát.

Legjobban azokat az órákat kedvelem, melyek kihívást jelentenek fizikai és szellemi szinten is. Ezért örültem, mikor rátaláltam a TRX tréningre. Végre egy eszköz, melynek segítségével kicsit feszegethetem a határaimat (és másokét is). Az edzéseket próbálom úgy összeállítani, hogy mindenkit a kitartásra ösztönözzön és óra végén feltöltődve, tele energiával, mégis jóleső fáradtsággal zárhassa napját.

Meggyőződésem, hogy a tudásom átadásával sok embernek tudok segíteni abban, hogy a mostani rohanó világban is szánjon egy kis időt az egészségére és élete részévé váljon a sport illetve az ezzel járó táplálkozási szokások.

Filozófia (mottó): „A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik.”

Ebben a szellemben szeretném elérni azt, hogy mindenki, aki hozzám fordul segítségért, a mozgás örömével érhesse el saját kitűzött céljait.

StrongFirst Hungary
TRX Hungary
360 Sport
MoveLab Academy