Jó tanácsok!

Hogy kinek milyen sportolási forma kedvezőbb, egyedül, személyi edzővel vagy csoportban, ahhoz nem kevés önismeretre van szükség, ugyanis a magányosan végzett edzésekhez nagy adag eltökéltség és kitartás kell. Ha ennek híján vagyunk, jobb eredmény remélhető a szervezett keretektől, ahol létezik small/ semi/ full group tréning (kis, közepes és normál csoportos óra). A legjobb eredmény elvileg a személyi edzéstől remélhető, de ezt egyrészt nem mindenki engedheti meg magának, másrészt a csoportos óráknak van hangulata, és nem elhanyagolható a társak húzóereje sem.

Csoportos órák – TRX, kettlebell, 

FitgymA legkedveltebb módja a mozgásnak. Jó hangulat, csapatszellem, egymás buzdítása a jellemző. Rendszeres óralátogatással - lassabban mint egy személyi edzésen, de -  jól elsajátíthatóak a gyakorlatok, mozdulatok, az eszközök használata. A létszámból adódóan az oktató figyelme osztott, tehát nem várhatjuk el, hogy egész órán velünk foglalkozzon, míg a többieket hanyagolja. Azoknak javasoljuk, akik szeretnek csoportosan sportolni, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Árban a legkedvezőbb.

Személyi edzés – TRX, kettlebell, saját testsúly és kis eszközök

Teljesen egyénre szabott edzést jelent, a tréner csak velünk foglalkozik, ránk koncentrál. A tanítvány nem bliccelheti el az órákat, de sokan pont ezt a szigort igénylik, hogy kihozzák magukból a maximumot. Azoknak javasoljuk, akiknek munkája-időbeosztása nem teszi lehetővé, hogy csoportos órákat látogassanak, vagy egyéni kezelést-bánásmódot igényelnek (rehabilitáció, egyéni problémák kezelése stb).  Lehet csak TRX vagy kettlebell edzés is, de a célnak megfelelően javasoljuk és állítjuk össze az eszközöket, illetve azok kombinációját. Árban többszöröse a csoportos óra árának.

Táplálkozási, életviteli tanácsadás

Úgy gondoljuk és a tapasztalatok is azt mutatják, hogy a mozgás, az egészséges táplálkozás és megfelelő mennyiségű/minőségű regeneráció az a három pillér, ami életmód szintjén előremozdítja és generálja az egészséget. Éppen ezért életviteli tanácsokat a mentális-fizikai egyensúly megteremtésére, a táplálkozásra és a fizikai aktivitásra vonatkozóan adunk, az előző hármas szemszögéből közelítve.
Célunk, hogy a hozzánk forduló, civilizációs betegségektől szenvedő emberek megszabaduljanak rossz beidegződéseiktől, ezáltal elkerüljék a mozgásszervi és egyéb betegségeket, ami nem csak saját, de közvetlen környezetükre is pozitív hatást fejt ki hosszú távon.

FitgymTáplálkozási tanácsadást mindazoknak ajánljuk, akik általános információkat szeretnének kapni a helyes étkezési szokások kialakításával, egyéni étrendjük összeállításával kapcsolatban, valamint könnyebben akarnak eligazodni az élelmiszerek színes választéka és az ételkészítési módok helyes megválasztása között. A tanácsadás során olyan ismeretek megszerzésére és készségek elsajátítására nyílik lehetőség, melyek a továbbiakban segíthetnek az étrend minél egyszerűbb és egészségesebb kialakításában.

Elsőként  egy étrendi napló elemzést készítünk, mely során a rögzített 1 hetes étrend elemzésével és értékelésével valós képet kaphatunk arról, hogy a jelenlegi  étrend illetve annak összetétele megfelelő-e.
Ezt követően egy tápláltsági felmérésre kerül sor, melynek segítségével az étkezési szokásokra vonatkozó információkkal, valamint különböző mérési módszerekkel határozzuk meg az aktuális tápláltsági állapotot, és az elemzések után személyre szabott, az egyéni energia- és tápanyag szükségleteket tartalmazó táplálkozási tervet állítunk össze.

A személyre szabott étrendek sikere abban rejlik, hogy a nemnek, kornak, fizikai aktivitásnak, táplálkozási szokásoknak, esetleges betegségeknek a figyelembevételével olyan étrendet tervezünk, amely a legoptimálisabb a szükségletekhez és étkezési szokásakhoz viszonyítva. Az étrend mellett receptleírásokat is mellékelünk, hogy minél egyszerűbbé váljon az ételek elkészítése.

StrongFirst Hungary
TRX Hungary
360 Sport
MoveLab Academy